Hvordan kan jeg finansiere en ATV eller snøscooter?
Når du skal kjøpe en ATV eller snøscooter kan du velge å ta opp ATV og snøscooter-lån enten med eller uten sikkerhet. Tar du opp lån med sikkerhet, vil banken ta pant i kjøretøyet. Ved å ta opp lån uten sikkerhet, stiller du ikke pant i kjøretøyet.Fordelen med et lån uten sikkerhet er at du ikke trenger å binde opp kjøretøyet i lånet. Det gjør det enklere den dagen du vil videreselge kjøretøyet.
Vi i Advisa bryr oss ikke om du skal kjøpe ATV eller snøscooter. Du velger selv om det skal gå til reparasjon av kjøretøyet du har nå eller om du skal kjøpe nytt. Vi anbefaler deg å bruke vår snøscooter- og ATV-lån-kalkulator.
Hvor høyt lån til ATV og snøscooter kan jeg søke om?
Hos Advisa kan du søke om lån opptil 600.000. Om du får innvilget lån eller hvor mye du får låne avgjør av ulike faktorer. Et generelt krav er at du: - Er over 18 år - Har fast månedlig inntekt/pensjon - Ikke har betalingsanmerkninger
Hvor raskt utbetaler Advisa lånet?
Advisa er ikke en bank. Det er derfor ikke vi som utbetaler et eventuelt lån. Vi er derimot en låneformidler. I stede for at du må oppsøke utallige banker for å få inn mange tilbud du kan sammenligne, kan du heller legge inn én søknad hos oss.
Vi samarbeider med over 20 banker og lånetilbydere, og sender lånesøknaden din videre til disse. Deretter vil de som kan tilby deg lån, sende et tilbud. Da kan du i ro og mak sette deg ned og sammenligne betingelser, renter osv.
Når du har bestemt deg, kan du signere låneavtalen med BankID. Deretter vil pengene være på konto innen kort tid, forutsatt at alt er korrekt.
Hvilken rente er det på et snøscooter- og ATV-lån?
Dette kan vi ikke gi deg noe eksakt svar på. Det kommer an på den økonomiske situasjonen din. I tillegg vil det variere utfra hvor mye du låner og hvor lang nedbetalingstid du ønsker. Derfor vil du ikke få svar på det før du har tilbudene i hånda.
Hvordan får man råd til å kjøpe en ATV eller snøscooter?
Det er flere muligheter. Du kan betale den med oppsparte midler eller du kan ta opp lån, med eller uten sikkerhet. Hvis du har et kjøretøy du skal selge, kan også disse pengene legges inn i budsjettet ditt.
Er det risikabelt å ta opp et lån uten sikkerhet?
Når du låner penger til en ATV eller snøscooter er det viktig at du har en plan for hvordan du skal betale tilbake lånet. Det er derfor svært viktig at du får full oversikt over økonomien din før du tar opp et lån. Sett opp et skikkelig budsjett med alle utgifter og inntekter.
Deretter kan du se hvor mye du kan sette av til lån hver måned. Er du usikker, kan du ringe oss i Advisa, så kan vi gå gjennom økonomien din sammen. Vi er interesserte i at du ikke låner deg til fant.
Kan jeg samle smålånene mine hos dere?
Ja, samtidig som du søker om et lån til en ATV eller snøscooter, kan du samle alle lånene dine til ett lån. Våre samarbeidende banker og lånetilbydere tilbyr også refinansiering. Det er lurt å samle smålån og kredittkortgjeld til ett lån. Da har du kun ett avdrag hver måned, og betaler kun renter og gebyrer for ett lån.
Kan jeg få refinansiering og snøscooterlån i samme lån
Ja, det kan du. Vi henger oss ikke oppi hva du skal bruke pengene til. Hvis du både skal låne til snøscooter eller ATV og ønsker å refinansiere, kan det være veldig lurt å gjøre dette i samme pakke.
Gjennom å velge «Ja - jeg vil refinansiere lån» i skjemaet, hjelper vi deg med å finne en løsning.
Kan jeg kjøre ATV og snøscooter med vanlig førerkort?
Ja, det kan du. Førerkort klasse B gir automatisk førerett på både snøscooter og ATV. Disse kjøretøyene har faktisk 16-årsgrense, så du trenger kun førerkort klasse S. Er man under 18, har man derimot kun lov til å føre et kjøretøy som ikke går fortere enn 40 km/t.
Må ATV og snøscooter forsikres?
Ja, det må minimum ha ansvarsforsikring. Du kan i tillegg velge kasko eller delkasko for å være ytterligere dekket ved skade. Spesielt for nyere og dyrere kjøretøy er dette anbefalt.
Hva bør jeg tenke på før jeg kjøper snøscooter eller ATV?
Det er flere ting du bør tenke på før du kjøper snøscooter eller ATV.
Bruksområde
Her bør du tenke på hvor du skal kjøre. Skal du kjøre mye i terreng eller mest på vei og løyper? Skal du manøvrere kjøretøyet på svingete og bratte steder? De fleste ATV-er og snøscootere er skapt for kjøring i terreng, men det er likevel ting som skiller dem. Sjekk opp dette og prøvekjør kjøretøyet.
Budsjettet ditt
Dette er egentlig det du burde begynne med. Se på økonomien din og finn ut om du har råd til å ha en ATV eller snøscooter. Ta høyde for reparasjoner, servicer, forsikring osv., i tillegg til evt. avdrag på lån.
Type kjøretøy
Her kommer det mye an på om du skal drive med persontransport eller om du kun skal bruke den til egen bruk.
Tips ved kjøp privat
Det kan være lurt å ha noen ting i tankene om du skal kjøpe privat. Blant annet bør du sjekke om det er heftelser på kjøretøyet. Hvis det er det, må disse innfris før du betaler. Det er enkelt å sjekke opp heftelser på Statens vegvesen sine sider, vegvesen.no.
Gå også nøye over kjøretøyet og sjekk at alt er i orden. Hvis du ikke har god greie på ATV eller snøscooter, må du be om kyndig hjelp, så du ikke kjøper katta i sekken.
Hvor er det lov å kjøre snøscooter og ATV?
Ferdsel i utmark er sterkt regulert i Norge. Det er stort sett bare nyttekjøring som er tillatt. For eksempel for preparering av skiløyper, redningstjenesten og politiet. Det kan også være tillatt med transport av varer og folk til fritidsboliger utenfor allfarvei. Sjekk med kommunen du skal kjøre i, hvordan reglene er der.
Det eneste stedet det er helt okay med fornøyelseskjøring med både ATV og snøscooter er Svalbard. Der er det få begrensninger.
I resten av landet er fornøyelseskjøring forbudt. Derimot kom det en lovendring i 2015 som gjør at kommunene selv kan tillate egne løyper for dette formålet. Igjen ber vi deg sjekke hva som gjelder for den aktuelle kommunen.
Grunnen til at dette er så strengt, er at man ønsker å bevare naturen. Dessuten bråker disse kjøretøyene ganske mye. Derfor ønsker myndighetene at vi begrenser kjøring for å unngå ulemper for dyreliv og natur. Husk at det alltid er førerens ansvar å sjekke gjeldende regler og forholde seg til disse.